ŽIVALSKI STRIPI // stripovska delavnica

mentorja: Andrej Štular in Gašper Rus
MGLC/Grad Tivoli, Ljubljana, sobota, 6. marec 2021, 10.00−15.00
Prijave in informacije: lili.sturm@mglc-lj.si

Enodnevna stripovska delavnica, ki jo bosta vodila prekaljena striparja Andrej Štular in Gašper Rus, je namenjena najmlajšim in njihovim prvim korakom v svet stripovske ustvarjalnosti. Kot navdih udeležencem bodo tokrat služile basni in pripovedke iz bogate zakladnice slovenskega ljudskega slovstva – še zlasti pa domače in divje živali, ki v pripovedkah prevzemajo tako navade kot tudi slabosti ljudi in nam tako na duhovit način sporočajo življenjske modrosti in nasvete.

Delavnica bo sestavljena iz dveh delov. V prvem se bodo udeleženci spoznali z delovnim procesom, kjer bo poseben poudarek namenjen pripravi scenarija, vizualizaciji likov in kadriranju pripovedi v stripu. V drugem delu se bodo posvetili snovanju in izdelavi lastnega stripa po izbrani pripovedki.

Brezplačna delavnica je namenjena mladim od 9. leta starosti dalje.
Število mest je omejeno. Prijave in informacije: lili.sturm@mglc-lj.si

O MENTORJIH:

ANDREJ ŠTULAR (1967) je vsestranski likovni ustvarjalec, ki deluje na področju ilustracije, stripa, kiparstva, fotografije, filma in lutkarstva. Pri svojem ustvarjanju povezuje različne likovne tehnike in medije, njegova dela pa so pogosto plod reciklaže in vsakovrstnih predelav. Pri Stripburgerju je objavil več samostojnih stripovskih izdaj: Lustri (2000), Kompost (2008), Živa sem (2011), Bežimo, svet se podira! (2014) po rezijanski pripovedki, Kronike (2015) in Medved (2019) po ruski pripovedki.

GAŠPER RUS (1983) deluje kot stripar, ilustrator, animator in stripovski kritik. Leta 2008 je na ALUO diplomiral iz slikarstva. Doslej je ustvaril več krajših avtorskih stripov, ki so zvečine izšli v stripovski reviji Stripburger, objavljal pa je tudi v revijah Ciciban, Pil, Pil PLUS, Didakta in v časniku Delo. Z ilustracijami je obogatil nekaj žanrsko zelo raznolikih literarnih del, v zadnjih letih pa je svoji razvejani ustvarjalnosti pridružil tudi animiranje.


V primeru slabih epidemioloških razmer bo delavnica potekala v soboto, 8. maja 2021 (10.00−15.00).

koprodukcija: MGLC, naslovna ilustracija: Gašper Rus.