Poezija v stripu

POEZIJA V STRIPU
delavnica
mentorja: Andrej Štular in Primož Čučnik
Trubarjeva hiša literature, Ljubljana
sobota in nedelja, 1. in 2. februar, 10.00−18.00

Prva v seriji delavnic v letu 2020, s katerimi pri Stripburgerju skrbimo za stripovski podmladek in popularizacijo stripa, bo posvečena poeziji. Oziroma natančneje – poeziji in stripu. Delavnico bosta vodila dva preizkušena in uveljavljena umetnika, pesnik Primož Čučnik in likovni umetnik Andrej Štular, namenjena pa je vsem tistim, ki imajo radi poezijo in se hkrati radi preizkušajo v risanju ter obratno. Dvodnevna brezplačna delavnica se bo pričela s pisanjem pesmi, ki jo bodo nato udeleženci preobrazili v stripovsko pripoved: po njej bodo ustvarili scenarij ter pod budnim mentorjevim očesom na koncu izrisali lasten strip.

Delavnica je namenjena udeležencem od 9. leta starosti.
Število mest je omejeno. Prijave obvezne.
Prijave in dodatne informacije: core@mail.ljudmila.org ali 031 401 556 


O MENTORJIH:

ANDREJ ŠTULAR (1967) pri svojem ustvarjanju povezuje različne likovne tehnike in medije. Njegova samosvoja dela, pogosto plod reciklaže in vsakovrstnih predelav, kaj često prevprašujejo sfere domačijske psihopatologije, pa tudi človekovo bit, njegovo identiteto in položaj v ustroju sodobnega sveta. Štular je umetnik zavidljive kilometrine na polju vsakršnih obrobnih likovnih praks, ki mu uspe s humorjem in svežino vsakič znova izzvati gledalca.

PRIMOŽ ČUČNIK (1971) je pesnik, občasni esejist in prevajalec; za knjigo Dve zimi (1999) je prejel nagrado za najboljši prvenec. Sledila je vrsta pesniških zbirk, za katere je prejel vrsto nagrad, kot so nagrada Prešernovega sklada (2008; za zbirko Delo in dom), Jenkova nagrada (2011; za zbirko Kot dar) in Veronikina nagrada (2012; za zbirko Mikado). Je odgovorni urednik revije Literatura in ustanovitelj ter urednik založbe Šerpa. Sodeloval je na ploščku Košček hrupa in ščepec soli in je član skupine Čučnik Pepelnik Grom.

Koprodukcija: Trubarjeva hiša literature