Slon v muzeju

SLON V MUZEJU
produkcijska delavnica animiranega filma
mentorici: Jelena Dragutinović & Janja Kosi
MSUM, Ljubljana
18.–21. februar 2020, 10.00–15.00

Štiridnevna produkcijska delavnica bo potekala v času zimskih počitnic v prostorih MSUM na Maistrovi 15. Udeleženci delavnice bodo spoznali proces ustvarjanja animiranega filma ter uvodoma pripravili zgodboris, like in scenografijo. Nato bodo svoje junake animirali v tehniki stop animacije. Delavnica bo potekala pod vodstvom mentorjev Društva Slon; ob tej priložnosti bodo imeli udeleženci na voljo tudi ves arzenal profesionalne opreme.
Končni animirani film bodo udeleženci prejeli po elektronski pošti; objavljen pa bo tudi na Slonovi spletni in FB strani.

Delavnica je namenjena največ desetim udeležencem, starejšim od deset let. Cena udeležbe je 20 evrov. Prijavnica!
Dodatne informacije: drustvo.slon@gmail.com

POTEK SREČANJ /vsak dan med 10.00 in 15.00/
18. 2.: zasnova zgodbe, skice likov in scenografije, izdelava zgodborisa (zgodba v risbi)
19. 2.: izdelava likov in scenografije v tehniki kolaža
20. 2.: animiranje  v tehniki stop animacije (snemanje sliko za sliko)
21. 2.: animiranje in snemanje zvoka


O MENTORICAH:

Janja Kosi (1994, Maribor) zaključuje magistrski študij slikarstva na ALUO, kjer je leta 2016 tudi diplomirala. Ustvarja na področju slikarstva, ilustracije in animacije. Doslej je sodelovala na več skupinskih razstavah, samostojno pa se je predstavila z razstavo Darling the Roof is Leaking (DLUL, Ljubljana 2019).

Jelena Dragutinović (1983, Novo mesto) je po izobrazbi filozofinja, ki je diplomirala iz teme psihoanalize pravljic. Že več kot deset let je mentorica, organizatorka in koordinatorka otroških ustvarjalnih delavnic; poleg tega je bila vodja Male kreativne šole, od leta 2014 pa je mentorica pri Društvu Slon. Trenutno je tudi koordinatorica otroške žirije na festivalu Animateka.

produkcija: Društvo za izvajanje filmske vzgoje SLON, Koprodukcija: MSUM, Sofinancer: SFC