Stripburgerjeva stripdelavnica: Domišljijske živali

mentorja: David Krančan in Martin Ramoveš
MGLC / Grad Tivoli, Ljubljana
sobota, 5. februar 2022, 10.00−15.00

Stripovske delavnice so ključen del Stripburgerjevega programa, s katerimi zaokrožujemo našo dejavnost na področju stripa in kulturno-umetnostne vzgoje. Izvedbo prve letošnje delavnice smo zaupali Davidu Krančanu in Martinu Ramovešu, prekaljenima striparjema in pedagogoma. Delavnica bo posvečena nenavadnim fiktivnim bitjem: udeleženci bodo zasnovali in skicirali svojo domišljijsko žival in ji vdahnili identiteto ter značaj. Nato se bodo lotili izdelave kratkega stripa, v katerem bodo predstavili (ne)vsakdanjo rutino domišljijske živali.

O mentorjih:

DAVID KRANČAN (1984) je dolgoleten član uredništva revije Stripburger. Od leta 2011 med drugim ilustrira naslovnice Dnevnikovega Objektiva. Pri Stripburgerju je objavil več samostojnih stripovskih knjižic, med njimi: Grdina (2014) in Pijani zajec (2015). Stripe za otroke objavlja tudi v reviji Ciciban, ustvaril pa je tudi več didaktičnih stripov. Razstavljal je v pomembnejših slovenskih in nekaterih evropskih galerijah in za svoje delo prejel več nagrad.
MARTIN RAMOVEŠ (1989) je avtor stripov in kantavtor. Raziskuje možnosti povezovanja glasbe, poezije in stripa. Leta 2015 je zaključil študij likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Pod okriljem Stripburgerja je objavil tri stripovsko-glasbene albume, nedavno pa je izdal še stripovski album Kontrabantarji.

PRIJAVE IN INFORMACIJE: lili.sturm@mglc-lj.si