Strele in oblački, delavnica

Mestna galerija Ljubljana, Ljubljana
sobota, 4. februar 2023, 10.00−14.00

mentorja: David Krančan & Andrej Štular


Osrednja delavnica projekta Živel Strip! Živela animacija! bo posvečena osnovam stripovskega ustvarjanja. Udeleženci brezplačne delavnice se bodo pod mentorsko taktirko Davida Krančana in Andreja Štularja namreč spoznali s temeljnimi specifikami stripa, kot so razvoj likov in zgodbe, kompozicija, kadriranje … Nato bodo ustvarili lastno stripovsko delo: tematika je poljubna, zamejena seveda zgolj z domišljijo.

Število mest je omejeno, prijave obvezne.

informacije in prijave:
e: core@mail.ljudmila.org // t: 031 401 556 (Katerina)

O MENTORJIH:
DAVID KRANČAN je avtor stripov, ilustrator in oblikovalec. Na ALUO je diplomiral z diplomsko nalogo o stripu. Kot stripavtor in ilustrator sodeluje z različnimi založbami, med drugimi ustvarja naslovnice Objektiva, priloge  časopisa Dnevnik. Objavil je več samostojnih avtorskih stripovskih publikacij: Na prvem tiru (2008), Grdina. Zverinice iz Rezije v stripu (2014), Pijani zajec (2015). Vodi stripovske delavnice, občasno tudi predava. Več kot desetletje sodeluje v uredništvu revije Stripburger.
ANDREJ ŠTULAR je večmedijski umetnik, dobitnik nagrade za likovno podobo in za izvirnost za lutkovno predstavo To je Ernest, za izvirni pristop k likovni podobi in lutkovni animaciji za pripovedovalski performans Bežimo, svet se podira ter glavno nagrado festivala pixxelpoint za svetlobno instalacijo Mesto – skica. Objavil je več samostojnih izdaj: stripi: Lustri, Kompost (2008), Živa sem! (2011), Bežimo, svet se podira. Zverinice iz Rezije v stripu (2014), Kronike (2015), Medved (2019), Ostri ritmi (2021). Redno vodi stripovske delavnice in sodeluje v reviji Stripburger.

 koprodukcija: MGML